Täidise valmistamisel võib lasta fantaasial lennata ja iga kord erinevaid variante nuputada. Tundub uskumatu, et need väikesed vihased mugulad on pärast ahjus küpsetamist hoopis magusa maitsega.
Kõige parem on aknalaual ajatada sibulat, ent miks mitte proovida ka peterselli ja söögipeeti.
Köögiviljadest on peamisteks ajatatavateks kultuurideks salatsigur, sibul, rabarber ning vähemal määral murulauk, petersell, seller ja söögipeet.
Kõige lihtsa
Kui pere koguneb ühisele söömaajale, võib ahju panna toeka pardiprae.
6 portsjonit
1 part (u 2,5 kg)
2 tl soola
musta pipart
1 sl vedelat mett
Täidis
1 sibul
5 haput õuna
50 g võid
peotäis värskeid salveilehti
0,5 tl soola
musta pipart
Koori ja haki
Kõik suvikõrvitsasordid on maitsvamad alla poolekilosena.
4 portsjonit
3–4 väikest suvikõrvitsat
½ tl soola
Täidis
2 sl rapsi- või oliiviõli
1 sibul
1 küüslauguküüs
2–3 dl (u 100 g) hakitud kukeseeni
250 g kana- või kalkuni hakkliha
2 tl riivitud sidrun
Üks korralik täidetud part sobib jõululauale ideaalselt – eriti siis, kui see on täidetud hapukapsaga. Majonees annab pardile põneva lisamaitse ning rikkaliku leeme.
Seda oranžikasroosa värvusega troopilist puuvilja nimetas Christoph Kolumbus inglite viljaks.
Papaia on suurepärane C-vitamiini allikas, samuti sisaldab see palju A-vitamiini ja kaaliumi.
Kui suvemaitselisi tomateid hakkab letšodest üle jääma, on paras aeg valmistada neist koos krõmpsuva sibulaga midagi sellist, mida poeriiulilt suure tõenäosusega ei leia, mis aga on imekaunis ja maitsev peolauaehe.